I år firar vi vårt 50-årsjubileum

Vi firar med en riktig festmiddag fredagen den 15 september.

Förutom vårt eget musicerande så kommer en hemlig gäst och underhåller.

Anmälan till festen senast den 31 augusti till Kalle tfn 0470-27789 alt. lindblad.ekby@telia.com eller till Eva Å tfn 0470-17229 alt. evaahman@tele2.se

Välkommen till Visans vänner i Växjö

Tycker du om visor?

Då kanske Visans Vänner är något för dig. Vi är ett glatt sällskap som träffas fyra gånger på hösten och fyra gånger på våren och äter lite gott, spelar och sjunger tillsammans eller för varandra – eller bara lyssnar. I mer än 40 år har visvänner träffats under gemytliga former och musicerat tillsammans i olika lokaler. Numera träffas vi på Linnégatan 15 (gamla auktionskammaren).

Visorna kan vara medeltida ballader, skillingtryck från 1800-talet, folkvisor eller moderna visor och schlagers, Bellman eller Evert Taube. De kan vara på engelska, tyska, franska eller vilket språk du väljer, alltså väldigt skiftande. Ibland uppträder några visvänner inför publik, t ex på Kulturnatten, på Café Fontaine eller på något bibliotek i länet.

Vi är alla amatörer, det som är viktigt är sångglädjen och uppskattningen av den visskatt som finns i vårt land men också på andra håll i världen.

 

Kulturnatten på Smålands museum 2015